Site Loader

SAMOSTALNA IZLOŽBA U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT, Zagreb 1986- iz predgovora

…. Njegov ukus, stil i način imaju zasebna obilježa a u pristupu oblikovanju pokazuje istančanost koja je kazao bih, primjerena suvremenom likovnom senzibilitetu, pa je Muzej bio skoro zadužen da ga predstavi u trenutku kada u minijaturnim dimenzijama bliskih predmeta smiono razvija čudesnu avanturu preobrazbi plemenitih kovina.
Voditelj Zbirke metala Muzeja za umjetnost to obrt prof Karmen Gagro, nakon pozorna ispitivanja pronicljivo je za ovu priliku načinila izbor iz bogate produkcije Lazera Lumezija; tako je ne samo istaknula liniju razvoja njegova stila izvan i iznad tipiziranih i standardiziranih kreacija, nego je i odlučno obilježila njegovu stvaralačku osobnost…..
Vladimir Maleković /https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?ID=38386/

Otvorena galerija

Facebook: Lumezi jewellry atelier
Lazer Rok Lumezi

Adresa: Vlaška 113, 10000 Zagreb
Mob: 098/9397-136

e-mail: atelierlumezi@gmail.com

Riječ autora

Riječ autora

"Radovi koji su prezentirani na ovoj izložbi pokazuju koliko su krive predodžbe o starom - novom i budućem. Staro novo i buduće su jedno. Vrijeme ne prolazi, ne teče, ono se gomila. Na izložbi je prisutan ciklus pod nazivom "Ranohrvatski nakit", gdje koristim elemente posuđene iz arheoloških nalazišta (VII - IX v.) iz okolice Knina. Donosim ih u novom ruhu na ponovno prikazivanje. Ugrađeni elementi stopili su se u nakit vlastite vrijednosti. On je danas tu, usuđujem se reći: izražajno obogaćen. Iz toga poput imperativa proizlazi zaključak: ono sto imamo, autentično stvoreno nekad, ne smijemo zaboravljati niti podcjenjivati. Treba stalno nastavljati priče koje je ovo tlo već ispričalo, priključaka je nebrojeno mnogo....."

U suradnji sa