Site Loader

“Lazer Rok Lumezi pomno istražuje srebro, kao i sve druge vrste materijala, i to ne samo na razini njihovih oblikovnih (tehničkih) svojstava, nego je njegov interes još više usmjeren prema otkrivanju njihovih novih simboličkih i višeslojnih sadržaja. Kada je riječ o radovima u srebru karakteristična je autorova usredotočenost na detalj, ili na specifičnu obradu površina s prizvukom grafičkog lirizma (spletovi linija, točkaste strukturacije i perforacije), što će se postupno, kao dio zamršene unutrašnje logike materijala i kreativne znatiželje umjetnika, pretočiti u složenu cjelinu nakitne strukture. Tu se tada istodobno isprepleću mistična privlačnost predmeta s njegovom tajnovitom znakovitošću.
Zato nas i ne treba čuditi što nakitne forme Lazera Roka Lumezija objedinjuju kombinacije najrazličitijih vrsta materijala kao što su srebro, zlato, staklo, jantar, koralji iz južnih mora, okamenjeno drvo, lava, rijetko egzotično kamenje i dragulji. A posebna je zanimljivost da njegovi gradbeni materijali pripadaju različitim geografskim, baš kao i vremenskim i stilskim odrednicama.”
(Mario Beusan, iz monografije “Suvremeni umjetnički nakit u Hrvatskoj”, ULUPUH, Zagreb, str 195.)

Preuzmi na print

Otvorena galerija

Facebook: Lumezi jewellry atelier
Lazer Rok Lumezi

Adresa: Vlaška 113, 10000 Zagreb
Mob: 098/9397-136

e-mail: atelierlumezi@gmail.com

Riječ autora

Umjetnici su dobročinitelji društva

"Ako je Inspiracija jedno posebno sretno lucidno stanje, tada djelo zrači tim plemenitim stanjem i oplemenjuje i korisnika i publiku i pločnike. Zbog toga su umjetnici dobročinitelji društva. Čak i ako namjerno nisu takvi."

L. R. Lumezi | Slobodni umjetnik

U suradnji sa