Site Loader

Uz impressum:

Ova stranica napravljena je za one, koji se žele pobliže obavijestiti o bogatoj umjetničkoj baštini suvremenoga hrvatskoga umjetnika Lazera Roka Lumezija, nastojeći učiniti nju pouzdanim izvorom podataka i mjestom gdje je prvi put sustavno prikazan doprinos ovoga umjetnika ukupnim kulturnim naporima hrvatskih stvaraoca.

Članci i publikacije, navedeni na stranici su svojevrsna dokumentacija širine i intenziteta Lumezijevog stvaralaštva, koje prate razvitak suvremenoga umjetničkog stvaralaštva u Hrvatskoj. Nastojali smo predstaviti posjetiteljima širok spektar fotografija autorskog umjetničkog nakita čime se mnoga djela — inače teško pristupačna ili rasuta po galerijama, muzejima i privatnim zbirkama širom zemlje i svijeta — prvi put približena stručnjacima i širem krugu zainteresiranih poznavatelja i ljubitelja umjetnosti.

Posebna zahvala autorima tekstova, likovnim kritičarima, urednicima /živima i onima koji više nisu s nama/ za svojevrsni vodič u stručnim pitanjima i valorizaciji Lumezijevog stvaralaštva.

Autor izražava duboku zahvalnost za uložen trud brojnim fotografima i snimateljima, koji su tijekom njegovih skoro četrdesetak godina stvaranja omogućili nastanak pozamašne vizualne dokumentacije: Srečko Budek, Višnja Serdar, Antun Bukovec, Ina Bulaja, Tan Anton Lumezi, Alen Gizdavčić, Tomislav Čuveljak, Saša Zinaja, Mario Kučera i dr. Ispričavamo se da zbog tehničkih razloga još nismo naveli autora svake fotografije, ali radit ćemo na tome i narednih mjeseci nastojat ćemo to riješiti.

Tijekom vremena neka imena tih snimatelja su se izgubila, pa njih svakako molimo da se jave osobno umjetniku ili putem e-maila atelierlumezi@gmail.com da bismo u što kraćem roku naveli autorstvo spornog fotomaterijala. Molimo da ne koristite foto i video materijali web stranice bez pismenog dopuštenja autora.

Posebnu zahvalnost izražavamo Ministarstvu kulture RH, koje je i financijski poduprlo ovaj projekt i Siniši Matijašiću za tehničku i savjetodavnu podršku u stvaranju same stranice.

Na kraju želimo vam zahvaliti na interesu za rad Lazera Roka Lumezija i srdačno pozvati u Otvoreni atelier Lumezi u Vlaškoj 113 u Zagrebu.

 

Svi materijali (tekstovi, fotografije, crteži, slike, video i audio materijali), zaštićeni žigovi i logo tipovi, te svi drugi sadržaji na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima intelektualnog vlasništva, prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Otvorena galerija

Facebook: Lumezi jewellry atelier
Lazer Rok Lumezi

Adresa: Vlaška 113, 10000 Zagreb
Mob: 098/9397-136

e-mail: atelierlumezi@gmail.com

Riječ autora

Ja sanjam da nakit raste sporo…

"Ja sanjam da nakit raste sporo,od rastopljenog stakla, bijel kao rijetko mlijeko, pun erotike pred zoru uz miris kloroforma, oblikovan najlakšom napetošću, kao fin dodir, naklonjen nad slatkom kožom tankom i nježnom, te oblik neočekivano izmiče i nestaje neiskoračen i lako otpuhnut, teče i klizi u prigušenom iznenađenju nekamo uvis i u stranu, pun bolesnog užitka kao ljubomora - raste i odlazi nekuda, izmičući pred granicom krhke izdržljivosti ,djelić sekunde pred lomljenje, tik ispred same boli,zapravo niz bol u zadivljenosti i tišini"

U suradnji sa