Site Loader

Uz impressum:

Ova stranica napravljena je za one, koji se žele pobliže obavijestiti o bogatoj umjetničkoj baštini suvremenoga hrvatskoga umjetnika Lazera Roka Lumezija, nastojeći učiniti nju pouzdanim izvorom podataka i mjestom gdje je prvi put sustavno prikazan doprinos ovoga umjetnika ukupnim kulturnim naporima hrvatskih stvaraoca.

Članci i publikacije, navedeni na stranici su svojevrsna dokumentacija širine i intenziteta Lumezijevog stvaralaštva, koje prate razvitak suvremenoga umjetničkog stvaralaštva u Hrvatskoj. Nastojali smo predstaviti posjetiteljima širok spektar fotografija autorskog umjetničkog nakita čime se mnoga djela — inače teško pristupačna ili rasuta po galerijama, muzejima i privatnim zbirkama širom zemlje i svijeta — prvi put približena stručnjacima i širem krugu zainteresiranih poznavatelja i ljubitelja umjetnosti.

Posebna zahvala autorima tekstova, likovnim kritičarima, urednicima /živima i onima koji više nisu s nama/ za svojevrsni vodič u stručnim pitanjima i valorizaciji Lumezijevog stvaralaštva.

Autor izražava duboku zahvalnost za uložen trud brojnim fotografima i snimateljima, koji su tijekom njegovih skoro četrdesetak godina stvaranja omogućili nastanak pozamašne vizualne dokumentacije: Srečko Budek, Višnja Serdar, Antun Bukovec, Ina Bulaja, Tan Anton Lumezi, Alen Gizdavčić, Tomislav Čuveljak, Saša Zinaja, Mario Kučera i dr. Ispričavamo se da zbog tehničkih razloga još nismo naveli autora svake fotografije, ali radit ćemo na tome i narednih mjeseci nastojat ćemo to riješiti.

Tijekom vremena neka imena tih snimatelja su se izgubila, pa njih svakako molimo da se jave osobno umjetniku ili putem e-maila atelierlumezi@gmail.com da bismo u što kraćem roku naveli autorstvo spornog fotomaterijala. Molimo da ne koristite foto i video materijali web stranice bez pismenog dopuštenja autora.

Posebnu zahvalnost izražavamo Ministarstvu kulture RH, koje je i financijski poduprlo ovaj projekt i Siniši Matijašiću za tehničku i savjetodavnu podršku u stvaranju same stranice.

Na kraju želimo vam zahvaliti na interesu za rad Lazera Roka Lumezija i srdačno pozvati u Otvoreni atelier Lumezi u Vlaškoj 113 u Zagrebu.

 

Svi materijali (tekstovi, fotografije, crteži, slike, video i audio materijali), zaštićeni žigovi i logo tipovi, te svi drugi sadržaji na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima intelektualnog vlasništva, prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Otvorena galerija

Facebook: Lumezi jewellry atelier
Lazer Rok Lumezi

Adresa: Vlaška 113, 10000 Zagreb
Mob: 098/9397-136

e-mail: atelierlumezi@gmail.com

Riječ autora

Nakon stvaranja

"Nakon stvaranja – što je najintimniji kontakt s onim u nama što pali unutarnje svjetlo, nakon svih sretnih i manje sretnih radnji i pokušaja – umoran i razoren ali sretan ' stoji autor na stubama svojega zdanja, okrenut luđima od svoga djela i osluškuje da li diše, i je li se održao plamen ili će morati ponovno razjariti novu vatru jer odustajanje ne postoji..."

L. R. Lumezi

U suradnji sa