Site Loader

Povodom prijema u Europsku uniju Hrvatska se prezentirala kao novoprimljena članica s izložbom “Contemporary Croatian Jewelry”. Izložba je putovala svijetom od 2008. do 2014. godine i na njoj je sudjelovao velik broj članova Sekcije. Izložba je nastala na inicijativu Lazera Rok Lumezija u razgovoru u Ministarstvu kulture, za selektora je izabrana Ariana Kralj, a autori tekstova u katalogu su tadašnji ministar kulture Božo Biškupić, Ivanka Ivkanec i Ariana Kralj. Likovni postav potpisuje Mario Beusan. Selektorica Ariana Kralj od šesnaest izlagača izabrala je trinaest iz Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita te Veru Dajht Kralj, Nenada Robana i Karolinu
Pernar. Abecednim redom izlagači iz ULUPUH-a su: Stjepan Balja, Mario Beusan, Boris Borović, Rea Boschi Razić, Mara Fabijančić Borović, Eta Linčir, Lazer Rok Lumezi, Eva Lumezi Šimatović, Zlatko Odrčić, Luka Petrinjak, Boris Pokos, Max Škledar, Davor Šuk. Izložbu prati katalog s reprodukcijama radova.

2008 – 2012. “Contemporary Croatian jewellery”, izložba je održana u:

Innsbruck, Helsinki, Prag, Bratislava, Rim, Peking, Dublin, Bruxelles, Subotica, Novi Sad

 

Otvorena galerija

Facebook: Lumezi jewellry atelier
Lazer Rok Lumezi

Adresa: Vlaška 113, 10000 Zagreb
Mob: 098/9397-136

e-mail: atelierlumezi@gmail.com

Riječ autora

Ja sanjam da nakit raste sporo…

"Ja sanjam da nakit raste sporo,od rastopljenog stakla, bijel kao rijetko mlijeko, pun erotike pred zoru uz miris kloroforma, oblikovan najlakšom napetošću, kao fin dodir, naklonjen nad slatkom kožom tankom i nježnom, te oblik neočekivano izmiče i nestaje neiskoračen i lako otpuhnut, teče i klizi u prigušenom iznenađenju nekamo uvis i u stranu, pun bolesnog užitka kao ljubomora - raste i odlazi nekuda, izmičući pred granicom krhke izdržljivosti ,djelić sekunde pred lomljenje, tik ispred same boli,zapravo niz bol u zadivljenosti i tišini"

U suradnji sa